Keputusan yang berat untuk di ambil – what choice do i have?

Semalam someone chat me tru YM, that time aku baru balik kerja dan masih dengan kemeja dan tag kerja lagi, i guess around 4:45 mcm tu. Well that’s not important but yang penting aku nak story sini adalah persoalan pokok yang aku bincangkan ngan dia.

  1. wajar tak dia berhenti kerja di luar negara dan balik ke Malaysia
  2. kalu dia balik Malaysia adakah dia diterima balik di rumah exBF
  3. kalu di terima sekali pun apakah dia mampu mengawal emosi bila nampak exBF bersama orang lain di rumah tu
  4. bagaimana ngan bf baru dia di Malaysia
  5. permainan emosi antara dia dan bf baru dia (tinggal di pandan indah)
  6. bf dia di Malaysia ini kaki flirt and enjoy for fun
  7. decision nak left his bf or not
  8. how to be on your on
  9. this is what friends are for
terlalu banyak isu yang aku kupas dan semua berjalan dalam suasana emosi yang cukup sayu walau pun aku ada webcam. Ini lah aku cakap ngan semua kawan aku dan juga pembaca, yang PLU life memang getir dan sesapa yang berjaya menghadpinya dengan tabah adalah insan yang kuat, aku jamin straigth guys pun takkan mampu menghadapi dunia yang semacam dalam PLU ini.
To Joe:
intipati nasihat aku sebagai seorang kawan dan adik angkat ko yang aku kenali selama 5 tahun adalah-
  • Pikir semula apakah tujuan u ke UK, untuk kerja kan….so kerja la bersungguh-sungguh selagi mampu sebab peluang hanya datang seklai, nak-nak bos mat salleh tu plak percya sangat kat u. Aku tahu life di sana tak macam kita di Malaysia yang lepas kerja ada life, leh lepak kedai mamak with friends and gelak tawa enjoy tgk bola kat warung, di UK by time jam 5-6 sume dah tutup, shopping mall pun tutup. Jika dah tak dapat tahan sebab lonely di sana so it is time untuk u pikir kalu perlu balik then balik la, but make sure u dah secure kerja kat sini dulu pasal ur commitment tu kene ingat, all the debts and so on, but be prepared yang u will be paid lesser then wat u got now. So after the decision no time for u to regret since u already burn the bridge
    • Aku percaya Joe tetap akan diterima semula oleh ex BF dia sebagai adik bukan BF, well aku tahu bila kelak u di rumah tu nanti ur domination dah tak de, maybe if ur ex dah ada sumeone then u will have to start tido bilik lain, everything asing and seperate, pasal ur ex kene bagi tumpuan pada barang yang baru, after all it’s ur mistake pasal u have afair dulu kan with his friend. Tak salah nak regret but things already happend so to me lesson for u to learn, maybe dah di takdir kan begitu so believe in Allah that he knew wat best for u. Joe, to me u might be welcome back to his house but prepare that things might be different, dun expect too much.
      • Ur current so called bf is useless, he is an opurtunist. Yes he flirt around cause he is lonely but come one, think what u look in ur life, sex or life, believe me that as mentioned in my blog header; PLU LIFE IS NOT ABOUT SEX BUT…….MORE TOWARDS LOVE, CARING, AND SHARING THE SWEET MOMENT WITH RESPONSIBILITIES. Dari story Joe ni aku dapati bf u ni bila susah cari u bila senang cari kawan-kawan untuk enjoy, and have sex sesuka hati. Itu la aku cakap pemikiran typical hadek-hadek, nak belaian kasih sayang katanya tapi endup di katil boleh gitewww…aku paling tak suka alasan begitu. Joe think, ur 30 now so be wiser …please la… tak de yang kekal melainkan untuk diri u sendiri so think about urself first rather than dia or orang lain, keutamaan pada ur future.
        • Perlukah Joe membanjiri bf dia ngan segala kemewahan dan duit serta barang2 dari oversea. Joe u kene ingat, luxury and money cnt buy love, there are no guarantee yang sume tu menyebabkan u kekal ngan dia. Segala kreadit card tu tak perlu la pasal aku dengar dia mmg dah ada kreadit card pun and being kerja goverment servant tak munasabah dia leh terima kredit limit hingga RM6k sedangkan aku ni pun RM4k je..tak mampu siut
          • Leave him or not itu ur choice, aku just give advice u filter up everything pasal aku pun tak tahu banyak hal. Ultimately u knew him better than me rite. Anytime when u need advice aku sedia membantu.

            7 responses

            22 03 2008
            :-)

            not semua hadek-hadek like that ok..not fair..just sebab sorang aje..hadek2 lain turut kena tempiasnya…
            just one thing i want to mention…
            WHAT U GIVE..U GET BACK…
            So don’t blame anyone atas apa yg berlaku sebab dulu kita pun buat org mcm 2 gak…;-)

            22 03 2008
            confiusguy

            aku memberi komen atas dasar dan limit pada ruang lingkup hidup Joe, aku tahu tak semua begitu tetapi aku komen sebab aku mengenali mereka semua, maka jika anda rasa perlu ambil iktibar maka observe mana yang patut, jika ia totaly not urs so let it be, biarkan pada sesapa yang hadek2 begitu ambil iktibar.

            24 03 2008
            syahbandar

            I memang setuju betul dengan nasihat Min. i will do the same by advising the same. Career is most important.

            13 03 2009
            pokazhimnelyubov

            i put career on the top of my mind,and love in the core of my heart..

            eh hadek2 tu pe? sori la aku ni bukan geti base plu ,,,(otak ku hanya mengacceleratekan neutrone dlm cell slower than usual)

            17 09 2009
            adam

            kasih sayang tidak boleh dinilai dengan kemewahan.
            ingat!!!

            15 10 2009
            uzeri

            Balik ke pangkal jalan… semoga anda dapat menyelamatkan diri dari di bakar oleh api neraka.

            2 02 2010
            confuseguy

            insyallah saya mmg berusaha dari dulu lagi, walau sejahat mana pun saya cuba tidak meninggalkan solat 5 waktu

            Leave a Reply

            Fill in your details below or click an icon to log in:

            WordPress.com Logo

            You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

            Twitter picture

            You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

            Facebook photo

            You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

            Google+ photo

            You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

            Connecting to %s




            %d bloggers like this: