Pengorbanan Untuk Penyelesaian!!!!

Wajarkah aku pulang ke tanah air untuk menyelesaikan kemelut dalam perhubungan aku ini atau aku biarkan ia berlalu bagai memekakan telinga dan butakan mata, aku dapati bf aku curang dan bermain kayu tiga bila aku tidak ada di tanah air, namun aku redha sebab aku faham nafsu tidak mampu di tahan, lagi pun aku jauh di perantauan, tetapi kenapa dia mesti menipu dan tidak berterus terang sahaja, tolong bantu aku.
Memandangkan sikap anda yang tidak mampu menumpukan pada kerja selagi isu ini menghantui diri anda maka tidak salah anda pulang ke tanah air kerana ini merupakan satu pengorbanan cinta dan penting untuk diri anda sendiri agar emosi lebih stabil. Jangan di kira perjalanan udara selama 8-9 jam itu demi menyelesaikan isu yang menghantui diri anda lagi pun anda sememangnya mampu, melainkan yang tidak mampu terpaksa memikirkan cara lain.
Bila anda bertemu dengan si dia nanti bincang hal ini dengan baik dan luahkan isi hati anda dan betapa anda bersedia menerima apa juga tindakan si dia, juga beri tahu yang anda bersikap terbuka dan rasional. Beri juga dia kata dua sama ada mahu terus bersama anda atau pun mahu hidup flirting dengan kebanyakkan PLU lain. Yang penting ingat dalam dunia PLU ini tidak ada hubungan PLU yang kekal abadi especially kita ini beragama Islam. Jadi bersikap rasional dan pentingkan dulu diri anda dan kerjaya anda, sebab bila anda berpisah anda juga yang kene bawa diri anda sendiri bukan pasangan anda atau pun ex-BF anda.

5 responses

13 03 2009
pokazhimnelyubov

agak terkena sket macam diri aku….but aku ni silent style, ntah la..aku lebih senang melyari kehidupan lonely.
demi kejayaan aku,,,aku pisah ngn BF aku..aku tggl kan segala kenangan yang aku llalui…
but recently aku dgr dia da nak kawen,,,and tanak jumpe aku ;lagi,,,”simply, am gonna married off soon, and u plz stay away frm myself” sms yang aku terima……but aku pilih untuk meng-ovesi-kan diri aku sblum dia btau nak break….hahaha tak la rasa terpukul sangat….

21 06 2009
hairul

pd pokazhimnelyubov.. aku sebak baca comment kau.. lebih2 lg bila dia ckp .. plz stay away frm mysely.. tak sangka org yg pernah syg pd kita tergamak meluahkan kata2 sebegitu..

Be strong bro !! i know u can make it !!

17 09 2009
adam

aku tak pernah mempunyai bf kerana aku tak percaya pada bf.
ini masalah aku.

tetapi apa yg aku tahu melalui apa yg diceritakan. kejujuran amat penting didalam setiap perhubungan. walau pun perhubungan yang salah.

2 02 2010
confuseguy

betul kejujuran dan nilai nilai murni serta pengorbanan

6 04 2010
Ed

“bercucuran airmata bila mengenangkan…”
eh! tetiber lak aishah mode pepetang ni…

takpe… jgn sedey sangat ngan apa yang menimpa… teruskan perjalanan idup korang ngan lupakan apa yang berlaku walaupun kadang kala susah nak buat mende tu…

orang dah tak nak… kita carik lain!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: